Förrätt!!!Idag är det party, party, mitt jobb blev förrätten och ovan ser ni resultatet, Mums !! Gott nytt år på er alla

Jaktlyckan....

....infann sig aldrig men det blev en trevlig stund ute i det fria. Idag åkte jag och tre vänner till en mindre ö med höga förhoppningar om att få bära hem lite rådjurskött. Planen var att U och D skulle sitta på en udde medan jag och T vandrade runt en ö med hundarna (Chappe och Cato) för att skrämma fram rådjur till grabbarna, men inte ett djur!!! Hundarna, jag och T fick motion i alla fall :)

Nyårsplanerna är i fullgång, Det blir lite festligheter hemma hos kompisarna J och S. Knytkalas, där jag står för förrätten. Jag ska göra en rulltårta med kallrökt lax och räkor. Gott, snyggt och enkelt, kan det bli bättre?!?

Gott nytt år till er allaEn liten uppdatering om julen.....

Jag snodde detta test från SvammelSofias blogg. Enjoy!!

Har du köpt en chokladkalender? Nope inte en enda....

Om ja, har du öppnat några luckor för tidigt?
Se fråga 1

Har du hunnit med att köpa alla julklappar?
Ja, började och avslutade inköpen idag den 23 december :)

Till vem är det svårast att köpa till?
Brorsans Anna

Dricker du alkoholfri glögg?
Japp, fast jag föredrar den spetsad:)

Har det hänt att du aldrig stressat inför julen?
Det var lite stressigt idag att hinna med att köpa alla julklappar eftersom hela världen var på stan, fast det var kul, jag träffade mycket kändisar.

Hur många stjärnor ger du till årets julkalender?
4 av 7 (väldigt genomtänkt svar)

Vilken är den bästa julkalendern genom tiderna?
Sune, I LOVE SUNE

Säg en person som du velat säga "God Jul" till men aldrig vågat/orkat eller kanske glömt?
Inte vad jag vet men jag kanske glömt :)

Vem är det som julpyntar hemma hos er?
Me, myself and I

Vem klär granen och vem bestämmer hur den skall se ut?
Se föregående fråga

Plastgran eller äkta?
Jag har plast just nu men äkta såklart så fort jag flyttar i hus.

Älskar du att få julklappar eller att ge bort?
Både och

Vill du fira julafton utomlands eller i vårt kära Sverige?
Jag skulle vilja pröva på att fira i t.ex Thailand, nån som vill följa...

Känner du någon julstämning nu?
Lite...

När kom din julstämning?
Idag.

När skall man sätta upp adventsljusstakar?
Första advent, plus/minus någon dag.

När julpyntar man?
Första advent, plus/minus någon dag

Skickar du julkort?
Nope, tänker på de stackars postisarna

Vilken senap till skinkan?
Stark och söt

Viktigaste på julbordet?
Löjrommen!!!!!!!!!!

Julmusik jag inte kan vara utan?
Frankie Boy (Sinatra) toppar listan idag (Tack S)

Världens bästa jullåt?
Vet inte

Julknäcke eller vörtbröd?
Vört

Vilket julgodis är viktigast? Gör du det själv?
Knäck, yes igår

Vilka traditioner har ni?
Det vanliga, mys med familjen

Färdiginslagna paket eller paket att slå in hemma?
Både och.

Till sist lite antingen/eller:

Pepparkakor - Lussebullar
Skumtomtar - Knäck
Ischoklad - Marsipan
Köttbullar - Prinskorvar
Julkorv - Julskinka
Lax - Sill
Revbenspjäll - Janssons frestelse
Paradis - Aladdin
Rullsylta - Pastej
Glögg - Julmust
Rödbetssallad - Dopp i grytan
Ris a la malta - Risgrynsgröt
Hemma - Borta (Thailand lockar....)
Julotta - Julnattsmässa (Tyvärr inget av det)

Lilla Grisen


Chappes superkompis Cato. Världens goaste hund som T&D lyckats uppfostra att bli en liten jaktmaskin. Han ser snäll och försiktig ut men till Pippifåglarna vill jag bara säga: Be afraid, be very afraid :)

Jobb, jobb och åter jobb.....

Det utannonserade glöggkvällen blev tyvärr inställd för att jag blev utringd att jobba på Coopan då en kollega var sjuk. Superskoj! Det är roligt att komma till en arbetsplats där man känner alla. Jag älskar mitt nya jobb som fröken men det är alltid kul att rycka in på Coop ibland. Dessutom ger det lite extra cash, vilket behövs så här i juletider. Jag har jobbat 13.45-22.00 och innan dess var jag på skolan och jobbade. Imorgon tänkte jag börja redan klockan sex för att få gå hem tidigare och hinna handla lite julklappar med resten av Piteå :) 

Eftersom att jag har jobbat tio timmar idag var jag tvungen att fixa hundvakt. Super duper dunder snälla T ställde såklart upp. Tack, tack och åter tack för det gumman. Chappe är helt knäckt, det märks att han har haft roligt tillsammans lilla grisen.  Tomten har varit här och lämnat en julklapp, jag svänger förbi med den imorgon.....

Till sist ett meddelande till er som jag hade tänkt dricka glögg med, jag återkommer under mellandagarna.....

Tack och hejKnäcktime!

Imorgon kommer kompisen J och S hit och snackar skit och dricker glögg, så jag har tänkt att vara lite huslig och koka knäck till dem. (S, kan du ta med någon mysig julskiva?)

Nu iväg till spisen, så det inte kokar över eller bränns fast. Jag återkommer med bildbevis later!!!

Fröken B, är du sugen på lite glögg, är du välkommen runt sju imorgon.

Tack och hej


Resultatet!


Dagens Chappe!


Idag har varit en bra dag, Chappe och Cato har fått busa i skogen, dessutom så gick inte jag och T vilse denna gång :) Efter prommisen så vankades det jullunch på coppan, gratis är gott! Jag fick dessutom en julklapp från Konsum Norrbotten. Tack för det, det hade jag inte räknat med så det var en trevlig överaskning.

Grattis R på födelsedagen! Nu är du lika klok som mig, det måste kännas tryggt :)

Nu ska här städas och pynta julgran. Jag har noll julkänsla i år vilket innebär att jag tycker att  vi kan hoppa över julen i år. Sorry alla julälskare!  Jag hoppas dock på att få lite julstämning med en glittrande gran i hörnet.

Tack och hej

Glöggparty....

Tack M för en underbar kväll igår med glögg och mycket annat gott som du dukat upp. Som vanligt då du ordnar party så är det bra fixat. Jag fick en julklapp av M, spännande!!

Idag har det varit julavslutning på jobbet. Glöggparty igen och massor med gott julgodis, mums:) Det var en tävling och jag tror att jag kom sist :( 

Det var fel på frågorna!  Är det någon som vet hur många gram skinka medelsvensson äter per år? eller hur många lite julmust som säljs under december månad i sverige? Jag borde vunnit !!!!!!!!! Nej, jag är inte bitter!!!!!!!! men men, jag fick en julklapp där med :)

Tack och hej

Känsliga tittare varnas.....


Chappe, min stolthet, hunden alltså den andra är Ubbe, fast han är bra han också :) Denna blogg kommer handla mycket om Chaplin aka Chappe aka Kerstin aka Kräket aka Moorman's Arc Elasticity. Bloggen ska handla om mitt liv och mitt liv kretsar mycket runt hundar, hundar, hundar. Bilden ovan är från Chappes första riktiga eftersök. Han är grym då det gäller spår som jag eller andra lagt. Jag är så stolt över att det fungerade bra även då det blev "skarpt läge"

Karriärbyte!!

För er som undrar så är det nu bestämt att jag ska ut på turne med dansbandet Åsa-Mariaz (aka unezz) Jag kommer att främst satsa på att spela blockflöjt och huvudnumret kommer att vara låten Vandraren av Nordman. Turnén kommer att starta i Lycksele jag meddelar när biljettsläppet sker.

Utöver detta så kommer JAG med artistnamnet Fiaz även att agera förband där hela numret kommer bestå av en enda lång vissling.

Håll tummarna att vi får vara med i dansbandskampen nästa år !!!!!!!!!

Detta inlägg är tillängnat Åsa-Mariaz frontfigur

.


Fokuserad


Sommarbild på Chappe då han är fullt fokuserad på att få starta ett sök önskar att han kunde smitta av lite fokus på sin förvirrade matte :)

Snurrig i saffranskakan.....

Idag har jag lite mer förvirrad än vanligt. Ni som känner mig vet att jag har en tendens att vara aningens förrvirrad ibland.  Min plånbok och mina nycklar är aldrig där jag senast lämnade dem och mobilen, den tror jag absolut har egna ben, för den är aldrig där jag VET att jag lämnade den sist.

Dagens projekt förutom arbete är att baka en saffranskaka med äpplen till kompisen M som ska ha glögg- och surrkväll imorgon.  Eftersom jag tänk igenom detta så var jag väl förberedd med att jag måste köpa mjöl, vilket jag även gjorde påväg hem från jobbet. Då jag kom hem och packade upp kom jag ihåg att jag har glömt att köpa äpplen så det var bara att knata iväg till Coopan och handla ytterligare en gång. En stund senare var det dags att börja baka. Det gick inte så bra eftersom att jag glömt köpa smör........

........ om ni undrar var jag håller hus så är jag och handlar smör på Coopan och ni, håll tummarna att jag hittar hem så jag inte förvirrar bort mig ännu mer, Det räcker med att jag och T gick vilse i skogen igår :)

Tack och hej


ChappeboyGrymmaste killen i stan.

Ni vann!!!

Mina kära vänner T,M och J, ni vann!  Jag har startat en blogg.  Det återstår nu och se om jag kommer uppdatera den eller om den kommer försvinna in i cyberspace.....


RSS 2.0