SKRIKHUND!!!!


Idag har varit en bra dag, jobbet gick lysande. Jag steg upp tidigt för att hinna med en långprommis och en ordentlig frukost innan jobbet. Det är jobbigt då väckaren ringer men så skönt då jag väl gått den där rundan på en timme :)

Efter jobbet kidnappade jag min kära vän U för att han skulle komma och assistera skytt då jag skulle skotträna Chappe (läs SKRIKHUNDEN!!!!) Min lilla skit är duktig och väldigt HET!! då det gäller allt som har med jakt att göra. Träningen går ut på att han ska sitta tyst och vänta vid min sida efter att ett skott har avlossats, men icke! Han sitter duktigt stilla vid min sida men skriker som en stucken gris. Han vill söka fåglar. Fjärde försöker var han nästan tyst och eftersom jag vill avbryta då det går bra gjorde jag även det. Jag höll honom kopplad några minuter tills han verkade lugn och jag trodde att hetsen hade lagt sig och att han inte skulle sticka och söka fågel! OJ oj oj så fel jag hade. Klart han kom ihåg, SKRIKHUNDEN stack direkt ut i skogen och sökte, sökte och sökte. Jag tror aldrig jag sett honom arbeta så intensivt. Han är helt slutkörd nu!

Det är bra att han har denna ENORMA jaktlust men jag skulle vilja hitta hans AV/PÅ-knapp det skulle göra det hela lite enklare, men visst det vore värre om det var helt tvärt om, men men jag ska nog få bukt med detta men det lär krävas mycket arbete. Jag ska ta och ringa några gamla kursfröknar och höra om tips och råd. Fast jag har ju alltid mina kära och duktiga kompisar J, T, M och K.

What to do? What to do?

Längtar!!!

Nu är det nära, snart kan jag börja träna Chappenoy ordentligt i att spåra, eller kanske träna mig själv, han fixar det hela men jag måste hålla mig lugn. Nästa helg hoppas jag kunna lägga ett öppenklass spår, J, M och K  (om inte du och Wiggen är och ränner norrut ;) )ska ni med ?Muskelkille, jag hoppas han blir lika snygg innan denna säsong är över!!

Det närmar sig!!

Den 27 Juni gifter sig min kära bror med hans Anna. Det här med att bestämma vad man ska ha på sig är inte det lättaste, men jag tror att jag har hittat en vinnare.Frissan är bokad för håruppsättning nu återstår bara att hitta ett par skor, de svarta  som jag visat i ett tidigare inlägg fungerar inte till denna klänning juuuu!!

Panik!!!

Det går så fort, tiden bara flyger iväg! Det är bara sex veckor till jag ska tävla med hunden i öppenklass...
Klumpen i magen har placerat sig väl och den lär inte försvinna i första taget.

Nu är det bara att börja träna med start idag!!!!  Idag är det skott-träning som står på schemat! Min snälla pappa ska följa och skjuta lite och se hur chappeboy reagerar på skotten. Håll tummarna att det ska gå bra!

Tack och hej

RSS 2.0