Hjälp!

Duk och en reflexväst!!!!

Vad är likheterna egentligen?Detta inlägg är tillägnat Kusinvitamin, ni andra hjälp mig jag förstår inte?


Tack och hej


Utmanad igen!

Fjärde bilden i fjärde mappen!! Nedan ser ni kartläsaren under en fiskeresa upp till Adolfström.

Nu får det vara nog med utmaningar för ett tag, visst brudar!


The Queen.

Jag ska på IKEA på fredag. Jag lovade handla lite till M och så här såg hennes inhandlingslista ut. Grymt ambitiöst.

Jag utnämner dig till: The Queen of handlingslistor !

Tack och hej

Utmanad!

Utmaning.


Jag har då blivit utmanad av Jenny

De regler som gäller är: Länka till den person som har utmanat dig och glöm inte att lägga in dessa regler i inlägget. Berätta sju saker om dig själv, både alldagliga och oväntade. Utmana fem personer i slutet av inlägget genom att nämna deras namn och länka till deras sidor. Låt dessa personer få veta att det har blivit utmanade genom att lämna en kommentar i deras bloggar.

1. Jag manglade vänster hand i en stor mangel som barn, som tur var var jag bara fyra år så alla lederna är kompakta. Jag manglade handen upp till knogarna. ajaj! Det enda som syns efter detta är att mina fingrar är lite sneda och naglarna växer lite snett.

2. Jag har spelat blockflöjt länge! Jag tog lektioner varje vecka, minst en gång i veckan i nio år. Jag är en hejjare på basblockflöjt och klassisk musik av Händel (stavning?!?!) trots en manglad hand.

3. Jag tycker inte om katter, det kan ha och göra med att min lilla kanin Stampe blev uppäten av en katt. Traumatiskt för en åtta åring.

4. Jag ÄLSKAR att fiska! Det är det intresse som kommer efter hunderiet.

5. Jag hatar avocado

6. JAg gör världens godaste Capirinja och Mohito (stavning igen ?!?!) Det ska jag bjuda på vid nästa vinkväll.

7. Jag kommer ALLTID i tid.

Jag utmanar Maria, jag vet att du redan har gjort den men det har inte jag läst. Bea, Bobban, svammelsofia och kusinvitamin.


Off we go!!!

Idag har varit en bra dag. Jag vaknade lite bakis efter en alldeles för trevlig kväll igår :) Det blev en sväng på krogen eftersom jag hade fått en sådan fin kjol som som min vän J hade sytt åt mig vilken jag naturligtvis var tvungen att visa upp :) Hon hade roffat åt sig en av mina gamla trasiga kjolar och skapat ett mönster av den och sytt en ny. J tycker att jag har alldels för mycket svart så det blev en orange kjol, super snygg, jag behöver ingen karl nu för jag är alldeles kär i min nya superdupersnygga kjol av märket Hard Helga Schweden :)

Hur som haver, söndagen har tillbringats en del framför TVskärmen eftersom jag är ett stort fan av skidtävlingar, alpint, längd eller skidskytte spelar ingen roll bara de har skidor på tassarna. Heja Helena Jonsson!

Jag och T har självklart hunnit med en skogspromenad på Pitholm. Ingen helg är komplett utan att bästisarna Grisen och kräket får busa av sig. De små chramtrollen har en tendens att springa bort ifrån oss. Här kommer lite bilder på hur gärna de vill ifrån oss.Lugna och fina väntar de på att få starta.Off we go!!                 Snygg!!         

Tack och hej.                                                      

TävlingJag tävlar på mariasdagbok! Jag vill vinna en No 7 värd 295 kr. Gör det du med :) Tävlingen pågår t o m den 31 januari.


The ultimate filmhunklist.

Min kära vän A har en blogg och på den har det på sista tiden förekommit diskussioner om vilken man som är snyggaste filmhunken. Ni hittar till hennes blogg här. Jag anser att det är på tiden att jag ger mig in i diskussionen.


Here is the ultimate filmhunklist according to Fia:

Nr 1                                                  Nr 2

 


Nr 3(Sorry S men Colin Firth platsar inte på denna lista)

Tack och hej


Bokcirkel, jordens undergång och en gnutta hund.

Jag är medlem i en bokcirkel. Vi är åtta lärare som träffas var sjätte vecka och surrar om en bok vi läst. Imorgon var det sagt att vi skulle vara hos mig. Egentligen var träffen E i västerbotten men blev ändrad till att vara hos mig. För alla er coopare så kan jag säga att det är E.L från SPAL jag pratar om. Hur som helst så är bokträffen imorgon inställd. Anledningen är att ingen av oss åtta lärare har gjort läxan, det vill säga att läsa boken. Det sägs ju att ungdomar inte gör som du säger utan som du gör, vilket gör att det är vårt fel att de inte gör läxorna...


Alltså kan vi komma fram till att hela vår framtid hänger på att vi fullföljer denna bokcirkel.  Ironisk nog handlar boken vi skulle ha läst om just jordens undergång.


Boken heter Goda omen och är skriven av Terry Pratchett och Neil Gaiman.  Adlibris beskriver handlingen i boken så här:


Mänskligheten har elva år på sig.
Antikrist är född och Himmel och Helvete förbereder sig på Den sista och slutliga striden. Den som ingår i Den stora planen.
Apokalypsens fyra mc-åkare (Hells Angels, fast på riktigt) är på väg, liksom menige häxjägare Pulsifer och häxan (nåja) Anatema Manick, professionell ättling till sierskan Agnes Nutter som visste precis hur allting skulle gå till, fast inte alldeles exakt.
Nu är det slut! Världen går under!
Men vänta.
Crowley och Aziraphale vill ha ett ord med i laget. Har man levt på jorden som demon och ängel i sextusen år, kan det hända att man börjar ta till sig beteenden som nästan liknar de mänskliga.
Än är det inte över.
Och vem är Ond och vem är God - egentligen?

Pratchetts halsbrytande satir blandad med Gaimans mörka, magiska stil i en absurd berättelse om Harmagedon och vad som händer om Antikrist uppfostras till människa.


Jag har inte läst ut den ännu men jag tycker den verkar väldigt bra. Betyg kommer senare. Jag kanske inte gör läxorna ordentligt, men betyg, det är jag banne mig proffs på :)Till sist vill jag tacka J för tiipset för hur man kan öva Chappe på att stå fint. Det fungerar mycket bra. Jag använde klickern och Chappeboy var grymt taggad. Thank you J

Tack och hej


Hunden som inte finns....

Idag har jag varit på hundträning i ridhuset på Grans i öjebyn, med mig hade jag J och Sally som är en Olde English bulldog. Jag och några av mina kära vänner har haft några diskussioner om denna ras ens existerar, vi fick båda rätt. J och T om att den inte är godkänd som egen ras och jag om att jag inte håller på att bli tokig utan jag har faktiskt träffat en livs levande!

Olde English bulldog är vanlig i USA (där kan den även registreras som egen ras och inte som blandras som i skandinavien) och i Finland enligt experten J, mer om rasen kan ni läsa här.

Hur som haver så är Sally supersnygg och hur go och charmig som helst. Här kommer några bilder.Cool bruttaStilig!!

Mums filibabba..........


Cupcakes a´la T


Konsten att uppdatera....

Jag fick en liten pik av kära T att hon vill ha något att läsa här. Då jag inte har så mycket att skriva så lägger jag upp lite bilder på mina små, Charlie och Chaplin. Jag är för tillfälligt väldigt valpsjuk så därför hänger det med lite valpbilder på Chappeboy.


Ståtligaste labradorerna ni skådat, jag lovar!!!Stor & LitenSööööt! Jag vill ha en!!!

Tack och hej

Känsliga tittare varnas! Del 2

Idag har Chappe gått ett eftersök. Jag blev väckt imorse av att kompisen U ringde och bad mig komma och söka en räv han hade skjutit men inte hittade. Det fanns mycket blod och hår vid skottplatsen vilket gjorde att Chappe lätt kunde ta upp spåret, efter en liten stund hittade han räven några hundra meter bort, jag är så stolt att jag tror att jag spricker :)

Det är bra att ha kompisar som är jägare! Tack U för att du alltid ringer och låter mig och chappe komma!!!

Här kommer lite bilder på Storjägarn och Superchappe.

Are you impressed?, I am impressed!


Bichon Frisé och Skumpa

Nyårsafton har varit en toppenkväll, tack J och S för en super duper kväll. Vi har ätit, ätit och ätit, det har även hunnits med mycket snack och skratt. Menyn bestod av min förrätt som ni ser i föregående inlägg, varmrätten var porterstek a´la SvammelSofia och efterrätten var Cremé Brule a´la Bobbano (ska kolla upp stavningen) Problemet var att jag hela tiden sa fel och trodde att efterrätten hette Bichon Frisé :)

Här får ni se lite bilder på godsakerna....Bichon Frisé a´la Bobbano


Pumpa skumpa!!!! Mycket god skumpa. Jag trodde inte jag skulle tycka om den så jag skålade i Pommac. Big mistake! Mycket god, jag rekomenderar denna starkt.

Tack och Hej

RSS 2.0